appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Catherine Keyl: “Media voelen zich gegeneerd om het voor christenen op te nemen”

maandag 29 april 2019, 16:12 uur

We hebben het over Sri Lanka. Daar gingen namelijk afgelopen zondag veel kerkdiensten niet door. Catherine Keyl windt zich er over op. Wat vinden onze mediakenners over de algemene berichtgeving hier over?

Aan tafel zitten Erik Noomen, Catherine Keyl en Spraakmaker André Seebregts.

Ook praten we nog even door over Koningsdag en met name over Amalia. Het viel op dat zij dit weekend veel naar voren geschoven werd. Ze gaf ook een interview. Is dat opvallend? Het leek een heel spontaan interview, is dat ook zo?

Tot slot hebben we het over Medialogica. Zij zoemde gisteren in op het programma ‘Ontvoerd’ van John van den Heuvel. Het programma haalt al sinds 2012 vanuit het buitenland kinderen terug naar Nederland om ze te herenigen met de achtergebleven ouder. De programmamakers van Medialogica vroegen zich af hoe John van den Heuvel dit allemaal voor elkaar krijgt. Het blijkt dat overheidsinstanties actief meewerken en dat kinderen worden teruggehaald terwijl de zaak nog onder de rechter is. Mag je als programmamaker zo ver gaan?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1