appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Jan Slagter: “Voor Matthijs zou het niet goed zijn als hij gelijk naar RTL zou gaan”

maandag 7 oktober 2019, 16:01 uur

We hebben het over Matthijs van Nieuwkerk die volgens het AD lonkt naar een talkshow in Vlaanderen. Zou dit een slimme zet zijn? Waarom gaat hij dan niet naar RTL? Zou de NPO moeten beginnen met het vragen van een ‘transfersom’, net als in het voetbal?

Aan tafel zitten Jan Slagter, Arjen Fortuin en Spraakmaker Medy van der Laan.

Ook hebben we het over Avondlicht, het nieuwe programma van Sander van der Pavert en tevens de man achter LuckyTV. Een interview van een uur met een bekend persoon knipt Van der Pavert terug tot 12 minuten, wat absurdistische televisie oplevert. Onder andere Andries Knevel en Catherine Keyl zijn te zien in de serie. Het fenomeen ‘talkshow’ wordt flink op de hak genomen. Terecht?

Tenslotte bespreken we het vertrek van de Haagse burgemeester Pauline Krikke, dat zij zondag op Instagram aankondigde. De kritiek op het filmpje was niet mals. Krikke gaf aan een directe lijn te willen hebben naar haar volgers, de burgers van Den Haag. Had ze het toch beter via een persconferentie bekend kunnen maken? Moeten we wennen aan dat politici en machtsfiguren zich steeds vaker direct uitspreken via social media?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1