appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Nikki Sterkenburg: “Ik denk dat we gewend zijn geraakt aan aanslagen”

woensdag 23 oktober 2019, 14:20 uur

Hoewel het gisteren in het Achtuurjournaal een item was,haalde het deze ochtend niet de voorpagina’s: de gewapende man die met een ambulance in Oslo inreed op voorbijgangers. De slachtoffers raakten lichtgewond. De dader zou mogelijk rechtsextremistische motieven hebben. Onze mediakenners zijn verbaasd dat de aanslag relatief weinig aandacht kreeg. Eerder werd vaak meteen gekeken naar het dreigingsniveau in Nederland en breed uitgemeten in de media. Hoe komt het dat het minder is, of lijkt?

Aan tafel zitten Nikki Sterkenburg, Catherine Keyl en Spraakmaker Jan Douwe Kroeske.

Tot slot: Gallyon van Vessem had maandagavond haar laatste Hart van Nederland. Na 13 jaar moest de presentatrice vertrekken bij het dagelijkse tv-programma. Het programma was aan vernieuwing toe, volgens John de Mol. Gisteravond zat ze samen met Angela de Jonge bij Beau, Angela schreef een boze column over het vertrek van Gallyon, volgens haar is er sprake van leeftijdsdiscriminatie vanuit John de Mol. Hoe denken onze mediakenners hierover? Gaat het om het plaatje? Het klinkt niet gek dat een jonge frisse blikgoed is. Of heeft de televisiekijker helemaal geen behoefte aan zo’n jonge frisse blik?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1