appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Catherine Keyl: “Als je misbruik wilde maken van sociale voorzieningen dan had je geen kans, want die waren er niet”

maandag 2 december 2019, 14:45 uur

Zó goed heeft de babyboomer het nou ook weer niet voor elkaar. Het beeld van de rijke babyboomer, met een dik pensioen en even zo dik koophuis, klopt niet helemaal. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat de babyboomgeneratie (geboren tussen 1945 en 1955) minder van de verzorgingsstaat profiteert dan de generaties daarna. Kun je de generaties überhaupt vergelijken? Catherine Keyl is de enige babyboomer in de studio. Hoe zijn de meningen verdeeld? Het heeft veel te doen met de beeldvorming, hoe komt dat?

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Catherine Keyl en Marcel Hensema.

Tot slot: de Tweede Kamer heeft een nieuwe gedragscode. Wanneer Kamerleden een gift aannemen moeten ze niet alleen nadenken over mogelijke belangenverstrengeling, maar ze moeten zich ook afvragen: hoe komt dit over? Wederom beeldvorming. Hoe kijken onze gasten hiernaar? Een ander belangrijk punt uit de nieuwe integriteitsregels: wie zich misdraagt tijdens een Kamerdebat wordt geschorst voor de rest van de dag. Zullen hier politici zijn die hier misbruik/gebruik van gaan maken? En hoe ga je als media hiermee om?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1