appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Catherine Keyl: “Over 50 jaar kijken we terug op deze affaire als een omkeer in de geschiedenis”

dinsdag 25 februari 2020, 17:17 uur

Niemand durfde erover te praten,” zegt Keyl over de Weinstein-affaire. “Over 50 jaar kijken we terug op deze affaire als een omkeer in de geschiedenis”, aldus de presentatrice. “Zeker voor vrouwen.”

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Klaske Tameling en Spraakmaker Jan Pronk. Daar bespraken ze de rechtszaak van filmproducent Harvey Weinstein. Hij is door de jury schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting.

Ook bespraken de mediakenners de mogelijke televisieavond over het coronavirus om de burger te informeren. “Een avond is wel overdreven, maar een beetje goede voorlichting kan geen kwaad,” aldus Catherine Keyl. Meneer Pronk ziet een hele avond ook niet zitten. Zijn voorstel is een stuk korter: vijf minuten bij het journaal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1