appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Barbara Barend: “Zij die hen mishandeld hebben, zijn nog steeds trainers”

dinsdag 4 augustus 2020, 15:38 uur

Barbara Barend: “Zij die hen mishandeld hebben, zijn nog steeds trainers”

Barend spreekt over de misstanden in de turnwereld, die blijven binnenrollen. Wat betekent dit voor de sporters en wat voor effect zal dit hebben op de Olympische Spelen? Epke Zonder land kaartte al aan hoe hard de turnwereld is voor jonge turnsters, iets dat hij niet voor zijn eigen dochter zou willen. Moeten de turnsters met andere coaches gaan trainen? Hoe grootschalig moeten de onderzoeken naar de schandalen worden?

Aan tafel zitten Barbara Barend, Jan Kees Emmer en Spraakmaker Sandra Phlippen.

Het Mediamoment van Jan Kees ging over het vertrek van Koning Juan Carlos van Spanje. Hij heeft steekpenningen aangenomen en die illegaal het land binnengesmokkeld. Nu moet hij verdwijnen omdat zijn zoon er imagoschade onder lijdt. Dient de monarchie onberispelijk te zijn om draagvlak te behouden? En hoe zit dat met het Nederlandse Koningshuis?

We spreken Barbara Barend over Van Persie die terugkwam bij Feyenoord. Nu hij terug bij huis is, geniet hij meer van het spel. Volgens Barend had zijn vrouw Bouchra een grote vinger in de pap bij deze beslissing. Heeft hij hiermee zijn sterrenstatus losgelaten? En wat betekent dit voor zijn huwelijk?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1