appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Diederik Broekhuizen: “Er wordt gedaan alsof alle influencers geld harkende gekkie’s zijn die voor een halve ton een keer wakker worden en dan een knakworst gaan aankondigen”

vrijdag 24 juli 2020, 12:56 uur

En we hebben het over de mogelijke samenwerking tussen het RIVM en influencers: jonge mensen die online een groot bereik hebben. Het RIVM kan jongeren namelijk niet goed bereiken en wil daarom samenwerken met influencers. Gisteravond schoven er vier influencers aan bij Op1; zien zij zo’n samenwerking zitten? En op welke manier maken ze hun volgers bewust van de coronamaatregelen;; als ze dat al doen? Wordt er te onduidelijk gecommuniceerd vanuit de overheid en het RIVM? Zien we influencers te veel als de heilige graal als het gaat om het bereiken van jongeren?

Aan tafel zitten Jan Slagter, Diederik Broekhuizen en Spraakmaker Jacques van den Broek.

Ook hebben we het over de 30% minder ster-inkomsten in de eerst helft van 2020. Hoe komt dit, naast de coronacrisis, en wat zou een oplossing kunnen zijn? Wordt dat volgend jaar, met alle sportevenement, dan niet allemaal goed gemaakt?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1