appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Catherine Keyl: “Kijk ik dacht eigenlijk: melk dat krijg je gewoon in een pak, maar dat blijkt uit een koe te komen”

vrijdag 10 juli 2020, 12:36 uur

We bespreken de verschillende boerenprotesten die de afgelopen weken opnieuw plaatsvonden. Ze stonden op de A1, distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo werden geblokkeerd door tractoren en minister Schouten moest een paar dagen geleden vanwege boerenprotesten een werkbezoek aan Zeeland afbreken. Haar veiligheid zou anders in het geding zijn gekomen. Berichten de media op de juiste manier hierover? En hoe kijken boeren naar de media? Uit een onderzoek dat staat op de website van Brandpuntplus blijkt dat boeren denken dat er te veel extremen aan het woord komen en dat er te weinig journalisten in de media werken die ‘oer-minded’ zijn. Weten media genoeg over wat er speelt onder de boeren en de boerensector? Horen we alleen de extremen?

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Catherine Keyl en Spraakmaker Jan Pronk.

Ook bespreken we hoe de journalistiek druk uitoefende om in te grijpen begin jaren 90 tijdens het Srebrenica drama. Welke actie ondernamen media? In hoeverre had dit anders gekund? En hoe gaat de journalistiek nu met zulke vraagstukken om?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1