appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Ingrid Spijkers: “Ook als media moet je oog hebben voor de laag die eronder ligt”

dinsdag 22 september 2020, 16:36 uur

Aan tafel zitten Gert-Jaap Hoekman, Ingrid Spijkers en Spraakmaker Roger van Boxtel.

Het mediamoment van Spijkers is een verhaal van eigen redactie. In de Week van Alzheimer brengen zij namelijk een bijzonder verhaal over een oud-collega. Spijkers vertelt er meer over.

Het mediamoment van Hoekman gaat over een stuk in Trouw, over de juridische afwikkeling van coronarechtszaken bij de kantonrechter. Wat vindt hij interessant aan dit stuk? Hoekman: “Je ziet de rechtsspraak ontwikkelen voor je ogen”. Wat heeft media voor invloed op bepaalde juridische zaken?

Het sluimerde al langer op de sociale media: ontevreden rappers en dj’s, die verplicht thuis moesten zitten en zich geen raad meer weten met de coronacrisis. Een aantal van hen heeft zich inmiddels verenigd: een #ikdoenietmeermee en een standaardzinnetje voor op Instagram. Hoe ga je als hoofdredacteur hiermee om? Is het onderwerp van discussie om hierover te berichten? Waar komt deze onvrede vandaan? Op welke manier kan overheid en media het best reageren? Is er voldoende transparantie? Zou een betere communicatie leiden tot meer begrip?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1