appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.

Paul Depla: “Kijken naar persconferenties? Dat doen we niet”

vrijdag 18 september 2020, 14:11 uur

Depla heeft het over waar jongeren hun informatie over corona vandaan halen. Vanavond maakt het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekend. Onder studenten en jongeren blijven de besmettingen oplopen. Nu zijn er plannen om met een campagne om jongeren bewuster te maken van de pandemie. Worden jongeren te veel weggezet als asociaal in de coronaberichtgeving? Is het mogelijk om met een voorlichtingscampagne jongeren aan te spreken? Of is angst de beste campagne?

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Marc Josten en Spraakmaker Paul Depla.

Het Mediamoment van Josten gaat over FC Emmen. EasyToys mocht geen hoofdsponsor van de club worden van de KNVB. De reden hiervoor is omdat EasyToys handelt in seksspeeltjes. Wat maakt dat de KNVB zich zo tegen erotiek keert? En kleuren sponsoren die alcohol en gokken propageren wel binnen de lijntjes volgens de KNVB?

Akwasi heeft van FunX de power award gekregen, voor zijn strijd tegen racisme. Hij stelde dat als hij een zwarte piet zou zien, hij deze in het gezicht zou trappen. Daarop kreeg hij veel kritiek, waarna hij zich excuseerde voor zijn uitspraak. Verdient Akwasi deze prijs? Moet je van onbesproken gedrag zijn om een held te kunnen zijn?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1