appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#2 - Anders (S04)

vrijdag 28 augustus 2020, 12:22 uur

Daags voor de start in Nice maakt De Kopgroep zich op voor een Tour die in alle opzichten 'anders' wordt. Een ronde die ooit bedacht was om de krant en de mensheid door komkommertijd te helpen wordt nu in september verreden. Niet alleen het weer is anders, ook het parcours is onderscheidend van andere rondes. Bijna elke dag moet er wel geklommen worden. Een ronde die klimmers in de kaart speelt. Mart denkt dat de Colombianen erbij gebaat zijn, zij hebben tijdens de lockdown toch al maandenlang rode bloedlichaampjes getankt daar op grote hoogte. En hoe zit het nou precies met de Corona regels in de Tour? Martijn vertrouwt op zijn Kopgroep-mondkapje maar gaat de topman van de UCI om duidelijkheid vragen. Kan het zijn dat de Tour gestaakt wordt? Mart haalt herinneringen op aan de Tour van 1978 toen de renners staakten tegen de omstandigheden waaronder ze de Tour moesten verrijden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1