appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#14 - Tour de France: Koningsdrama (S01)

donderdag 19 juli 2018, 09:45 uur

Intriges, broedermoord, koningsdrama's en verboden middelen. House of cards en Game of thrones steken mager af tegen de Tour. De etappe van gisteren bood het weer in overvloed met Nibali en Daniel Martin die een alliantie met Chris Froome leken te hebben gesloten. En wat te denken aan Geraint Thomas die de etappe won voor Tom Dumoulin? De Welshmen staat nu ruim voor op zijn kopman Chris Froome. Wordt het een koningsdrama, zoals ze dat eerder bij Sky beleefden toen Froome beter (b)leek dan de toenmalige kopman Bradley Wiggins? Mart haalt herinneringen op aan een ander gevallen heerser van het peloton. Lance Armstrong reed in 2004 beveiligd door geheim agenten de tijdrit op Alpe d'Huez. Er waren concrete doodsbedreigingen aan het adres van de Texaan. Wat kunnen we vandaag verwachten nu de renners de Col de la Madeleine, de Croix de fer en Alpe d'Huez moeten bedwingen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1