appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#16 - Tour de France: Aansteller (S01)

zaterdag 21 juli 2018, 10:20 uur

Peter Sagan pakte alweer een etappezege. Gelukkig in de sport, maar hoe zit het in de liefde? Mart wil zich niet branden aan de echtscheiding van de groen-trui-drager. Wel wil hij kwijt dat Sagan de slotklim van vandaag, de Côte de Noveau Croix heel goed aankan. Joost vraagt zich af wat er van Thomas Voeckler is geworden. De Franse renner met de fijne neus voor de camera, is tegenwoordig nog steeds actief in de tour, als verslaggever. Martijn ziet hem geregeld. Hij wordt rondgereden in een auto met daarop zijn eigen beeltenis. "Dertien jaar jonger en dertien kilo lichter.", aldus Martijn Hendriks. Mart vond de kleine Fransman altijd maar een aansteller. Maar hij heeft wel een monnikenleven geleid om het maximale uit zijn beperkte mogelijkheden te halen, waarvoor alle respect. Overigens is Mart zelf veertig jaar lang rondgereden door Frankrijk. Op zijn wagen stond niet zijn foto, maar de naam van zijn broodheer: NOS. Gisteren hoorden wij al dat dronken supporters deze wagen graag als pispaal mochten gebruiken, vandaag vertelt Mart hoe de NOS-equipe met pech op de takelwagen werd gehesen. Meer dan honderd kilometer op de depannage wagen naar de garage door een toeristische streek vol Hollanders. Dat moet nog in menig vakantie-album terug te vinden zijn.
Dan is er nog het laatste nieuws dat Wout van Aert en Laurens de Plus waarschijnlijk bij Lotto Jumbo gaan tekenen. Van Aert geldt als een toptalent, daarover zijn de heren van De Kopgroep het wel eens. Maar er is ook gegniffel over De Plus bij Jumbo.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1