appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#2 - Tour: Geel! (S03)

zondag 7 juli 2019, 10:44 uur

Met Mike Teunissen in het geel kent de Tour de France van 2019 voor Nederland een droomstart. Dertig jaar geleden won Erik Breukink in Luxemburg de proloog. Het bleef toen bij een dagje geel. Kan Jumbo de gele trui vandaag in de ploegentijdrit verdedigen? Joost Vullings denkt van wel, al rijdt de ploeg met een geblesseerde Dylan Groenewegen. Mart Smeets vreest dat Ineos met zeven gekende tijdrijders in de ploeg met de overwinning aan de haal gaat, terwijl Martijn Hendriks veel verwacht van de krachtpatsers van Mitchelton-Scott.

Doe voor 1500 uw voorspelling op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een T-Shirt van De Kopgroep.

In Honderd jaar gele trui vertelt Mart Smeets het verhaal van Rini Wagtmans die ooit, tot ongenoegen van zijn ploeggenoot Eddy "De Kanibaal" Merckx eenderde van een dag in het geel reed. Wagtmans kende zijn plek als knecht en verstopte zich in het peloton. 's Avonds was hij verlost van de trui die enigszins knelde.

Omdat het dit jaar 50 jaar geleden is dat Merckx zijn eerste touroverwinning pakte, introduceert De Kopgroep dit jaar de rubriek Monsieur 69. Elke dag wordt de nummer 69 van de etappe van de dag daarvoor besproken. Fabio Felline is de eerste renner die die eer ten deel valt. Een beloftevolle renner die ooit het puntenklassement in de ronde van Spanje won. De laatste jaren wordt hij geplaagd door tegenslag. Zo sloeg hij in de Amstel Goldrace van 2016 nog voor de koers werd vrijgegeven hard tegen het asfalt nadat hij met zijn hand tussen de spaken van zijn voorwiel terecht kwam. In 2017 stapte hij in de achtste etappe van de Tour af wegens ziekte. Het bleek om toxoplasmose ook wel kattenziekte te gaan. Vorig jaar had hij er nog steeds last van. Dit voorjaar moest hij in de Tirreno-Adriatico afstappen met knieklachten. De leden van De Kopgroep wensen hem het beste toe.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1