appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#7 - Tour: Bardet is een mottig muisje (S03)

vrijdag 12 juli 2019, 12:04 uur

De Tour de France is losgebarsten. Klassementsrenners als Kruijswijk en Bardet kraakten. Anderen daarentegen stegen boven zichzelf uit, want Thomas had zich in deze vorm nog niet laten zien dit jaar. Gaat hij dan toch een tweede Tour-overwinning pakken? Wielerkenners Mart Smeets, Joost Vullings en Martijn Hendriks bespreken de etappe van gisteren en of fietsen niet eigenlijk gewoon over asfalt moet in plaats van over grindpaadjes. Ook doen zijn een voorspelling voor de langste etappe van deze Tour, die waarschijnlijk eindigt in een sprint (u snapt: Mart gaat tennis kijken). Is het dan eindelijk de beurt aan Groenewegen, of wordt het toch weer Viviani of misschien dark horse Kristoff?
Mart Smeets vertelt over Gerben Karstens, die in de Tour van 1974 twee dagen het geel droeg. Alleen had niemand in Nederland dat in de gaten, omdat het land massaal naar een nationaal trauma aan het toewerken was. Inderdaad: de verloren WK-voetbalfinale. In deze aflevering van de Kopgroep een klein eerbetoon aan die vergeten gele trui.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1