appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#8 - Tour: Dylan (S03)

zaterdag 13 juli 2019, 10:55 uur

Een volle Tourweek zit erop, het is alweer tijd voor etappe 8. Vandaag fietsen de renners 199 kilometer van Mâcon naar Saint-Étienne over een ‘Frans vlak’ parcours. Volgens Martijn is waarschijnlijk maar tien centimeter van de etappe vlak. Een dag voor ontsnappers zoals Niki Terpstra, of misschien lukt het Tim Wellens de bolletjestrui nog steviger om zijn schouders te krijgen?

De Kopgroep heeft weer een uiteenlopende voorspelling voor deze dag. Mart voorspelt winst voor ‘een Dylan’ en noemt Dylan Teuns en Dylan van Baarle als kanshebbers, maar sluit daarbij ook Bob Dylan niet uit. Martijn gaat voor Luis León Sánchez, de man die telkens aan een nieuw wielerleven begint. Joost gaat voor Wout van Aert, omdat ‘ie het hem zo gunt.

Wie wint volgens u deze etappe? Doe uw voorspelling voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69
De Zuid-Afrikaan Daryl Impey kwam gisteren als 69e over de finish en is daarmee vandaag onze Monsieur 69. Mart herinnert zich een incident in de Ronde van Turkije met Theo Bos en Joost gloeit van trots als hij vertelt over die keer dat hij op Strava in hetzelfde rijtje stond met Daryl Impey.

Honderd jaar gele trui
Vandaag blikt Mart terug op de ronde van 1968, die werd gewonnen door Jan Janssen. Voor de Belgen was er een andere hoofdrolspeler die Tour; George Vandenberghe. Een kleine knecht die maar liefst elf etappes lang in de gele trui mocht rondfietsen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1