appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#10 - Tour: Klein beetje klootzak (S03)

maandag 15 juli 2019, 10:37 uur

De etappe van vandaag, aankomst in Albi, belooft een opnieuw een sprint-etappe te worden. De winst van afgelopen vrijdag heeft behalve de renner zelf, ook de wielerkenners van de Kopgroep, Mart Smeets, Martijn Hendriks en Joost Vullings veel vertrouwen gegeven. Alledrie voorspellen ze winst voor de Amsterdammer Dylan Groenewegen.
Mart memoreert een bijzondere renner: Charly Grosskost die in 1968 enkele dagen het geel droeg. Maar wat er vooral speciaal aan hem is, is dat hij op mannen viel. En dat is - merkwaardig genoeg - een groot taboe in het peloton. Nog steeds. Hoewel er hier en daar wel gefluisterd wordt...
Monsieur 69 is Wilco Kelderman van Sunweb. Getalenteerde renner, maar het ontbreekt een beetje aan 'grinta' en 'een klein beetje klootzakkerigheid'.

Zelf voorspellen wie de etappe wint? Doe dat voor 15 uur op nporadio1.nl/nattevinger. Wellicht wint u het unieke Kopgroep-t-shirt!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1