appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
Afbeelding

Drie gepassioneerde wielren-experts - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) - geven in de wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France.

#14 - Tour: Nog twee echte kanshebbers (S03)

vrijdag 19 juli 2019, 10:37 uur

De etappe van donderdag 18 juli was een moeilijke om te voorspellen, maar dat maakte hem misschien juist wel leuk. Mart Smeets veerde in elk geval op toen de kopgroep van veertig man de ruimte kreeg. En met Simon Yates kreeg hij ook nog eens een mooie winnaar. Maar toch... de Tour begon er nog steeds niet echt, want de klassementsrenners hielden zich koest.

In de tijdrit van vandaag moet dat veranderen. Joost Vullings voorspelt als winnaar tijdritspecialist Stefan Küng, Martijn ziet Geraint Thomas zijn slag slaan en Mart zet alles in op de Belg Wout Aerts. Ook doet de Kopgroep een voorspelling welke vrouw La Course wint. Is dat Marianne Vos, Lucinda Brand of toch gewoon Annemiek van Vleuten?

Mart memoreert een zwart hoofdstuk uit het geschiedenisboek van de Gele Trui, het verhaal van de Rabobankrenner Michael Rasmussen. In de tour van 2007 moest hij in de gele trui de koers verlaten, in verband met gemiste dopingcontroles. Maar de ploeg had al kunnen weten dat er iets geks was met deze renner, want daar waren ze al op voorhand voor gewaarschuwd.

Monsieur 69 is de Colombiaan Rigoberto Uran. Een vaak vergeten renner voor wielerprono's, maar dat is onterecht, want stiekem rijdt hij vaak heel erg goede uitslagen.

Weet jij het beter dan de leden van De Kopgroep wie de etappe van vandaag wint? Laat iedere dag vóór 15.00 je voorspelling achter op: https://www.nporadio1.nl/sport/17449-voorspel-beter-dan-podcast-de-kopgroep-met-de-natte-vinger

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1