appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Kloof

Waar je dacht het allemaal wel te weten, kom je bedrogen uit. De Kloof verstrooit. Elke vertelling zet je als luisteraar op een ander spoor. De Kloof is er voor iedereen die zich wil verwonderen en durft te laten opschudden. Geen enkele onzekerheid blijft de luisteraar bespaard. De Kloof is daarmee precies wat de naam doet vermoeden: een vrije val in de staat van verwarring.

Podcast afleveringen

#8. De Kloof - Nina Polak - Tot we rust hebben

vrijdag 21 december 2018, 15:55 uur

Wat als je kind slachtoffer wordt van een giftig klimaat? Als die ooit zo lieve jongen zich net zo lang laat ophitsen totdat hij verandert in een spook? In ‘Tot we rust hebben’ van Nina Polak probeert een moeder de naam van haar verloren zoon te zuiveren.

#7. De Kloof - Pieter Waterdrinker - Klokken onder water

woensdag 19 december 2018, 15:56 uur

Je raakt betrokken bij een aanslag. Je hebt een kleine rol. Je hebt geen keuze. In ‘Klokken onder water’ neemt Pieter Waterdrinker je mee in het hoofd van een Rus die buiten zijn schuld schuldig werd.

#5 - Georgina Verbaan - Ritme

woensdag 19 december 2018, 15:55 uur

Een telefoon die overgaat, een hart dat sneller gaat kloppen. Een voicemailbox als luisterend oor. Als laatste lijn naar vastigheid.

#4 - Marja Pruis - Karakter

maandag 17 december 2018, 15:56 uur

Hoe het mis ging toen een 62-jarige buschau eur met Poolse vrouw en Griekse schoonzoon een hond met pit uit België had opgehaald. Een verhaal vol goede bedoelingen en verkeerde interpretaties.

#3 - Derek Otte - Tranen

maandag 17 december 2018, 15:55 uur

Verborgen emoties, maskers en zo hard worden dat je jezelf verliest. ‘Tranen’, geschreven door Derek Otte, vertelt het verhaal van zoon uit een verscheurde familie waarin huilen niet mag.

#2. De Kloof - Roos van Rijswijk - De Barricade

maandag 17 december 2018, 15:55 uur

De Aarde is niet meer te redden. Een brullende menigte steekt de loonkloof over en dreigt de laatste barricade neer te swa elen. ‘De Barricade’ van Roos van Rijswijk is het verhaal van een jonge schrijfster, levend in de DWDD-generatie.

#1. De Kloof - Babs Gons - De andere kant van de straat

vrijdag 14 december 2018, 17:00 uur

De afstand is slechts 10,75 meter en toch liggen ze mijlenver uit elkaar. In ‘De andere kant van de straat’ maakt Babs Gons pijnlijk duidelijk wat het verschil is tussen naast elkaar leven en langs elkaar leven.

Dit is aflevering 1 van De Kloof.

#0. De Kloof - Trailer

maandag 3 december 2018, 15:04 uur

Duik in De Kloof. Een serie van 8 audiomonologen van 12 minuten. Bijzondere verhalen van Nederlandse auteurs, vertolkt door Nederlandse acteurs.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1