appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Humberto
Afbeelding

Elke werkdag neemt Elisabeth Steinz je in 'De Dag' mee in een verhaal over en achter het nieuws.

#589 - Baan kwijt in een pandemie - vier verhalen

donderdag 21 mei 2020, 13:47 uur

Met alle verontrustende cijfers over de economie en werkloosheid die voorbijkomen zou je bijna vergeten dat achter al die getallen ook verhalen schuil gaan. In podcast De Dag hoor je vier mensen die door de coronapandemie van de een op de andere dag zonder werk kwamen te zitten.

Rianna Fluttert maakte na bijna 20 jaar bij een zakelijk reisbureau in Driebergen de overstap naar een ander bedrijf. Maar nog voor ze kon beginnen kreeg ze te horen dat het niet doorging. 

Pieter Roberts verdient de kost als drag queen Patty Pam Pam, maar optreden zit er niet meer in. Hij verkoopt nu zelfgemaakte glittermondkapjes, maar dat zet geen zoden aan de dijk.

Ineke de Wilde organiseert al jaren zakelijke evenementen zoals grote congressen en was net aan een nieuw project begonnen, maar door corona was het al in haar proefperiode einde verhaal.  

En ook Frans van den Dop kwam van de een op de andere dag zonder baan te zitten. Hij vond tot zijn grote geluk snel een nieuwe baan. 'Het kan wel!' 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1