appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

In deze spannende en grappige podcast beleven we de avonturen van Allan Karsson die op zijn honderste verjaardag uit zijn bejaardentehuis vlucht. In deze podcast kun je meer dan 100 bekende Nederlandse stemmen herkennen. Deze podcast werd elke werkdag in delen uitgezonden door De Nieuws BV.

Podcast afleveringen

#27 - Toekomstplannen

maandag 24 juli 2017, 10:00 uur

Het grote avontuur zit erop en Allan en zijn vrienden maken toekomstplannen.

#26 - Uitrusten op Bali

zondag 23 juli 2017, 23:00 uur

Allan krijgt hulp en kan terecht op Bali. Daar krijgt hij droevig nieuws, maar hij hoort ook iets waardoor hij voor het eerst in zijn leven kwaad wordt.

#25 - Een gigantisch wapenoffensief

zondag 16 juli 2017, 23:00 uur

In Zweden loopt het wederom uit de hand loopt, met een falend politieonderzoek en boze criminelen. Allan denkt terug aan zijn samenwerking met Popov en de CIA.

#24 - De waarheid boven tafel

zondag 9 juli 2017, 23:00 uur

Allan en consorten vertellen de 'waarheid' aan de officier van justitie en de politie. Komen ze weg met dit bizarre verhaal?

#23 - Een riskant plan

zondag 2 juli 2017, 23:00 uur

Allan en zijn vriend bedenken een plan en weten niet wat ze tegen Ranelid gaan vertellen.

#22 - Een oude vriend

zondag 25 juni 2017, 23:00 uur

Allan en zijn vrienden gaan in gesprek met de politie. Terug in het verleden: Allan krijgt de kans om een oude vriend te zien, die komt als geroepen.

#21 - Een spoor van lijken

zondag 18 juni 2017, 23:00 uur

De lijken die achtergelaten zijn door de vriendengroep duiken op verschillende plaatsen op. Dat levert nog meer vraagtekens op. De persconferentie van het OM loopt ook bepaald niet soepel.

#20 - Een welverdiende vakantie

zondag 11 juni 2017, 23:00 uur

Allan en Herbert genieten van een welverdiende vakantie op Bali. Herberts kersverse vrouw blijkt een enorm politiek talent en Allan moet weer helpen.

#19 - Een ruw verstoorde rust

zondag 4 juni 2017, 23:00 uur

De politie lijkt op een dood spoort te zitten, maar de betrekkelijke rust voor Allan zijn vrienden wordt ruw verstoord.

#18 - Op bezoek in Noord-Korea

zondag 28 mei 2017, 23:00 uur

Allan en Herbert stuntelen de goelag uit en besluiten hun geluk te beproeven bij een andere dictator.

#17 - Een gezellige avond in Zweden

zondag 21 mei 2017, 23:00 uur

Bosse vermaakt het gezelschap met verhalen. Terug in Rusland is het geen pretje voor Allan in de goelag. Hij moet een plan bedenken.

#16 - Een gezellige avond in Zweden

zondag 14 mei 2017, 23:00 uur

Allan's proces na het diner met Stalin loopt niet zo goed af. Terug in Zweden maken de vrienden er een gezellig avondje van. Als dat maar goed gaat.

#15 - Op slot in Rusland

zondag 7 mei 2017, 23:00 uur

Allan gaat per onderzeeboot op pad naar zijn mysterieuze opdrachtgever. Na een warm welkom, loopt het diner vervolgens volkomen uit de hand.

#14 - Een geheimzinnige opdrachtgever

zondag 30 april 2017, 23:00 uur

Allan en zijn vrienden zijn bang dat er nog een slachtoffer valt op hun vlucht. Terug in de tijd wordt Allan geconfronteerd met nog meer mensen die zijn bommenkennis graag willen gebruiken.

#13 - Een onfortuinlijk slachtoffer

zondag 23 april 2017, 23:00 uur

Allan en zijn groep vrienden worden door de politie en geharde criminelen achtervolgd. En de politie zit ook de bende op de hielen. En er valt weer een onfortuinlijk slachtoffer.

#12 - Een ontsnapping en een vluchtplan

zondag 16 april 2017, 23:00 uur

Het avontuur in Iran neemt een explosieve wending. Terug in het heden is het tijd voor de vrienden om een vluchtplan te maken nu het nogal heet onder de voeten wordt.

#11 - Het verlies van vrienden in Iran

zondag 9 april 2017, 23:00 uur

Allan en zijn Iraanse vrienden bereiken eindelijk Iran, maar daar gaat het gelijk helemaal mis. De Iraanse politie heeft wel een idee hoe ze Allan kunnen gebruiken voor hun eigen gewin.

#10 - Een monster in de schuur van Gunilla

zondag 2 april 2017, 23:00 uur

Terwijl Never Again-baas Gerdin en commissaris Aronsson steeds gefrustreerder raken in hun zoektocht, zijn Allan, Benny en Julius ondergedoken bij Gunilla. Ze heeft wel een heel erg apart huisdier verborgen op haar boerderij.

#9 - Een speciale missie in China

zondag 26 maart 2017, 23:00 uur

Terug in het verleden belandt Allan in China na een vermoeiende reis. Hij blijkt een aantal gevaarlijke speciale missies te moeten uitvoeren. Allan moet wederom op de vlucht en verkent de Himalaya.

#8 - Met een privéchauffeur op de vlucht

zondag 19 maart 2017, 23:00 uur

Terwijl de politie met het handen in het haar zitten, voelen Allan en Julius zich genoodzaakt om hun kersverse chauffeur Benny te vertellen over de koffer met geld. Allan, Julius en Benny moeten een onderduikplek zien te vinden.

#7 - Allan in Amerika en diner met de president

zondag 12 maart 2017, 23:00 uur

In het heden worden Allan en Julius onopvallend gevolgd door de politie. We kijken terug op Allans periode in Amerika, waar hij bij een wereldveranderende geheime bespreking aanwezig is en dineert met de Amerikaanse president.

#6 - Criminelen, politie en media

zondag 5 maart 2017, 23:00 uur

De politie ontdekt de betrokkenheid van een criminele bende bij Allans betrokkenheid. Allan en Julius maken een foutje in de confrontatie met Bikker. Zweedse media zetten nu vol hun tanden in de verdwijning van Allan Karlsson.

#5 - Generaal Franco en een waardevolle buit

zondag 26 februari 2017, 23:00 uur

Aangekomen in Spanje raken Esteban en Allan betrokken bij de Spaanse burgeroorlog. Allan redt tijdens het bruggen opblazen per ongeluk het leven van Generaal Franco. Hij biedt Allan een baan aan, maar Allan heeft andere plannen. Terug in het heden, doen Allan en Julius een schokkende ontdekking als ze de koffer van de skinhead openen.

#4 - Na de ontploffing en op weg naar Spanje

zondag 19 februari 2017, 23:00 uur

Uitzending week 4. De aangename avond van Allan en Julius wordt grof onderbroken. De politiecommissaris van Yxhult heeft geen idee wat hij met Allan aan moet, nadat Allan zijn huis heeft opgeblazen. Allan's nieuwe vriend Esteban krijgt goed nieuws uit zijn land, maar niet iedereen deelt zijn enthousiasme. Onderweg naar Spanje krijgen Allan en Esteban verontrustend nieuws te horen.

#3 - De rassendokter en een hertenbiefstuk

zondag 12 februari 2017, 23:00 uur

Uitzending week 3. Nadat Allan min of meer per ongeluk een dorpsgenoot heeft opgeblazen, wordt hij naar de kliniek van rasssendokter Lundborg gestuurd. Na jaren opsluiting wordt Allan Karlsson vrijgelaten uit de kliniek van dokter Lundborg, en hij keert terug naar zijn boerderij. Allan denkt het goed voor mekaar als hij door Julius wordt uitgenodigd voor hertenbiefstuk, maar hij weet niet dat de skinhead wiens koffer hij heeft meegenomen het er niet bij laat zitten.

#2 - Allans jeugd en zijn eerste bedrijfje

woensdag 1 februari 2017, 01:00 uur

Uitzending week 2. Allans vader heeft wel andere dingen aan zijn hoofd, dan de toevallige geboorte van zijn eerste zoon. Hij besluit naar Rusland te gaan om de revolutie te bespoedigen en laat zijn gezin berooid achter. Later begint Allans bommenbedrijfje steeds beter te lopen, tot grote frustratie van zijn dorpsgenoten.

#1 - De Vlucht en De Tas

dinsdag 31 januari 2017, 00:00 uur

Uitzending week 1. Allan Karlsson stapt op zijn honderdste verjaardag uit het raam van zijn verzorgingstehuis en verdwijnt. Op het busstation ontmoet hij de skinhead Bikker. Per ongeluk neemt Allan zijn tas mee en dat geeft problemen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1