B.V.S.C.
BNNVARA

Hulporganisaties lopen tegen problemen aan & Armeense wijk in Jeruzalem

  1. Podcastschevron right
  2. B.V.S.C.chevron right
  3. Hulporganisaties lopen tegen problemen aan & Armeense wijk in Jeruzalem

wo 31 januari 2024

En in de Belgische politiek zitten veel ‘nepobabies’

(00:35) Controverse over land in de Armeense wijk van Jeruzalem
De deal van een Israëlische zakenman om een deel van de Armeense wijk in de Oude Stad van Jeruzalem te leasen, valt in verkeerde aarde bij de inwoners van de wijk. Dag en nacht protesteren ze tegen de komst van een luxehotel op de plek waar nu een parkeerplaats en huizen staan. Volgens journalist Eva Ludemann, die een bezoek bracht aan de wijk, is het een voorbeeld van hoe kolonistentactieken in de Oude Stad van Jeruzalem toegepast worden.

(09:56) Hulporganisaties lopen vaker tegen sancties aan
Dagelijks worden we geconfronteerd met de consequenties van gewapende conflicten in de wereld. In die situaties zijn hulporganisaties er om hulp te bieden aan de lokale bevolking. Maar die taak wordt de laatste jaren steeds lastiger. Waarom? Daarover Barbara Boekhoudt, adviseur humanitaire toegang bij Stichting Vluchteling.

(21:27) Uitgelicht: de Belgische nepobabies
In de Belgische politiek zitten veel zogenaamde ‘nepobabies’: kinderen van invloedrijke ouders die zelf óók in de politiek zaten. Een recent onderzoek trekt hierover opvallende conclusies, vertelt België-correspondent Annelies Bontjes.

Presentatie: Sophie Derkzen