B.V.S.C.
BNNVARA

#4 - Lammetje

  1. Podcastschevron right
  2. B.V.S.C.chevron right
  3. #4 - Lammetje

di 19 december 2023

Als Anne het verhaal van de herders vertelt, die op zoek gaan naar baby Jezus, beweert Chiel dat hij namens de herders op de schapen moest passen. En dat was, volgens Chiel, een hele moeilijke klus.

Over de podcast: 
Ezel Chiel en trapeze-artieste Anne zijn dikke vrienden. Samen maken ze van alles mee achter de schermen van het circus. Elke avond voor het slapen gaan vertelt Anne een bijbelverhaal. Alleen, elke keer onderbreekt Chiel haar. En vertelt hij een andere versie van het verhaal, namelijk eentje waarin híj de hoofdrol speelt.

Deze kinderpodcast voor kleuters bestaat uit korte luisterverhalen. De eerste vijf afleveringen gaan over kerst. In de laatste vijf afleveringen vertellen Anne en Ezel Chiel vertellen het verhaal van Pasen. Abonneer je op de podcast zodat je bericht krijgt wanneer er nieuwe afleveringen online komen.

De podcast is gemaakt van het tv-programma Ezel Chiel, te bekijken op NPO start en in de Zappelin app. Dit is een podcast van de Evangelische Omroep en NPO Zappelin. Voor kinderen maakte de EO ook de podcast Verhalen uit de Schatkist en Eerst dit voor kids over bijbelverhalen. 

Er is ook een kleurplaat van Ezel Chiel, die kun je hier downloaden
Mogelijk vind je dit ook interessant: de nieuwsbrief van de EO voor ouders over opgroeien en opvoeden

Dit is het team dat Ezel Chiel maakt:
De stemmen zijn van Anne Appelo en Christiaan Koetsier. De serie is bedacht door Judith Vernooij en geschreven door Anke van der Pol. Rogier Pelgrim verzorgde de audio voor de podcast. Jan Pool regie, Pim Verhoef montage, muziek Henk Pool, Eveline Groeneveld eindredactie, Eva Snoek en Michiel Beumer de productie.