appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Op 24 mei 2021 wordt icoon Bob Dylan 80 jaar. In de aanloop daarnaartoe brengt de VPRO de BOBcast, een podcastserie in 26 delen, vanaf zijn 79e verjaardag. Dylan is wellicht de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen zestig jaar en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent.

16. Bob, de songs, de mythe

donderdag 31 december 2020, 09:50 uur

Judy Blank en Yorick van Norden bewegen zich in de hoogste regionen van de Nederlandse singer-songwriters-scene, met respectievelijk twee in Nashville opgenomen albums en regelmatige aanwezigheid in het Amerikaanse tourcircuit voor Judy Blank en een inmiddels vier albums tellend oeuvre waarvoor Yorick van Norden in 2019 een Edison-nominatie mocht verwelkomen.

En behalve hun grote muzikale talent delen zij nog iets: een diepe liefde voor de songschrijver de zanger en de muzikant Bob Dylan. Die liefde mondde uit in het avondvullende programma ´Bob Dylan, de songs, de mythe´, waarin zij, ondersteund door de No Direction Home-band het verhaal en de songcatalogus van Dylan doornemen.

Ook dat feestje werd door het Corona-ding vooralsnog danig in de wielen gereden, maar voor het voorjaar zijn alweer optredens gepland. En gelukkig is er ook de BOBcast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1