Podcast

Podcast De Dag: Vragen we te veel van leraren in cartoon-debat?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Vragen we te veel van leraren in cartoon-debat?

De Kamer debatteert over verplichte burgerschapslessen over onder andere de omstreden Mohammed-cartoons, maar leraren voelen zich niet veilig. Wordt er te veel van hen gevraagd?

#710 - Vragen we te veel van leraren in cartoon-debat? - De Dag

De Tweede Kamer debatteert over verplichte burgerschapslessen die ervoor moeten zorgen dat leerlingen meer te weten komen over zaken als democratie en de vrijheid van meningsuiting. De kennis hierover onder Nederlandse jongeren is relatief slecht en vanwege de oplopende spanningen in het spotprenten-debat maakt politiek Den Haag zich daar juist nu zorgen over. Maar over die burgerschapslessen maken docenten zich dan weer grote zorgen; veel van hen voelen zich niet veilig en vinden het moeilijk om jongeren te bereiken. Wat kun je in dit gevoelige en gespannen debat redelijkerwijs van docenten vragen?

Parlementair verslaggever van de NOS Ewoud Kieviet vertelt in podcast De Dag over het wetsvoorstel van minister Slob en de verwachtingen die de minister heeft van scholen. Karim Amghar geeft trainingen aan docenten om ze te leren hoe ze het beste om kunnen gaan met gevoelige onderwerpen of radicale geluiden in de klas. Hij krijgt de laatste tijd veel e-mails van docenten die de gesprekken of niet meer durven aangaan of niet goed weten hoe ze met de extreme geluiden om moeten gaan. "Veel leraren voelen zich alleen staan."

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie