Podcast

Podcast De Dag: Wat als je vast komt te zitten in het buitenland?

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat als je vast komt te zitten in het buitenland?

Twee Nederlanders vast voor drugshandel op Sziget, een Nederlander die in Amerika is veroordeeld en een coffeeshophouder die in Thailand vast zit. De afgelopen week was er veel nieuws over Nederlanders die in de gevangenis zitten in het buitenland. In totaal zijn het er zo'n tweeduizend.

{podcast audio="113570" caption="#399 - Wat als je vast komt te zitten in het buitenland?" }

In podcast De Dag nemen we je mee achter de tralies, naar de wereld van de verdachte. Gabriel Meijers heeft als advocaat veel cliƫnten bijgestaan die in het buitenland in cel zijn beland.

Meijers, nu juridisch adviseur, vertelt over de omstandigheden in buitenlandse gevangenissen. En het verschil in hulp van het thuisland. "Daarin schiet Nederland enorm tekort", vindt Meijers. "Dat heeft te maken met de Nederlandse zuinigheid en de gedachte dat je op de blaren moet zitten als je de billen brandt."

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie