appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Anna en Anne, echt iedereen kent wel iemand met die naam

Annie
zondag 4 augustus 2019 | NTR | Redactie

Er zit achter elke naam wel een bijzonder verhaal. Waar komt je naam vandaan? Wat zegt een naam over iemand? Alles over namen in de podcast: Aangenaam

Aangenaam, Anne

Anna en Anne, echt iedereen kent wel iemand met die naam. Anna is dan ook van oudsher een van de meestvoorkomende namen van Nederland. De naam komt oorspronkelijk van Hanna, het zou 'begenadigd' betekenen. Maar welk van de twee is eigenlijk het tofst: Anna of Anne? Waar zijn meer liedjes over gemaakt? Hoe zit het bijvoorbeeld met het beroemde liedje 'Anne' van Herman van Veen, over wie gaat dat? Hoe is het voor deze Anne om zo te heten? En leidde het liedje tot een heuse Anne-storm?

Annie

In deze aflevering kan natuurlijk ook 'Annie' niet ontbreken. Want hoewel deze naam gedoemd lijkt uit te sterven, is het toch eigenlijk de meest sexy naam van de drie. Annie zou namelijk zomaar eens de 'meest gekuste' vrouw ter wereld kunnen zijn... Hoe dat zit, hoor je in aflevering 2 van Aangenaam!

Aangenaam, de podcast

Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Ottoline Rijks, eindmontage Olivier Rekers. De psalm is gespeeld door Indrah en Joram op den Kelder. Mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Luister hier de podcast.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1