Podcast

Vakantieluistertip: 'Heer Bommel' in podcast Parel Radio

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vakantieluistertip: 'Heer Bommel' in podcast Parel Radio

[VPRO - RAD1] Podcast Parel Radio brengt deze zomer het hoorspel Heer Bommel opnieuw uit. Heer Bommel is gebaseerd op de stripreeks van Maarten Toonder. Peter te Nuyl bewerkte de oorspronkelijke verhalen tot een radiohoorspel, dat tussen 2007 en 2010 door de NTR is uitgezonden op NPO Radio 1.

Actualiteit als handelsmerk

"Er bestaat een lijst van 48 titels die Toonder als zijn beste verhalen beschouwde. Die 48 vormen de ruggengraat van de selectie. Dat de actualiteit de verhalen binnen lekte, was destijds het handelsmerk van Toonders Bommel; in die zin is de serie ook een weerspiegeling van de geschiedenis van naoorlogs Nederland", zei regisseur Peter te Nuyl destijds over de hoorspelserie.

Mark Rietman heeft de hoofdrol als Heer Olivier B. Bommel en Jacob Derwig als Tom Poes. Speciale gasten zijn Chantal Janzen, Brigitte Kaandorp, Marc Klein Essink en Jörgen Raymann.

Parel Radio met het Bommel-hoorspel

Parel Radio brengt in juli en augustus elke vrijdag een aflevering van het Bommel-hoorspel. De mooiste radioverhalen van de publieke omroep worden in Parel Radio opnieuw tot leven gewekt als podcast. Er is ook een bonusaflevering over de wijze waarop het Bommel-hoorspel tot stand kwam. Luisteren kan via de NPO Radio 1 app en website, Apple Podcasts of je eigen favoriete podcast-app.

Ster advertentie
Ster advertentie