appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: hoe de Iran-deal het Westen splijt

EPA
dinsdag 16 juli 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Er werd twaalf jaar over onderhandeld, maar al na vier jaar is het nucleaire akkoord met Iran op sterven na dood. De recente incidenten in de Golf van Hormuz en de schending van het akkoord door Iran zetten de deal verder onder druk.

Wie wil wat in deze kwestie? Daarover spreken we in podcast De Dag met Amerikakenner Koen Petersen en Europa-correspondent Sander van Hoorn.

De Dag #371: Hoe de Iran-deal het Westen splijt

Waar het Westen van oudsher verenigd optrad ten opzichte van Iran, nemen de VS en de EU momenteel diagonaal andere posities in. Terwijl Europa het bestaande akkoord graag in leven wil houden, probeert president Trump met "bijna onredelijke" economische sancties de Iraniërs terug aan de onderhandelingstafel te dwingen, vertelt Petersen. 

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1