appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Pride of pinkwashing?

afp
vrijdag 14 juni 2019 | NPO Radio 1 | redactie

Van wie is de regenboogvlag eigenlijk? En wie bepaalt wie 'm mag gebruiken? Het is Pride Month, en daar haken veel bedrijven met hun marketing op in. Maar daar is niet iedereen blij mee.

'Pinkwashing' wordt het genoemd als bedrijven aan de haal gaan met de Pride zodat ze gezien worden als tolerant en modern, maar dit eigenlijk niet zijn.

Volgens Rocher Koendjbiharie, die er een column over schreef in De Gaykrant, is dat niet oké. En we praten ook met Marc Leurs van TBWA Neboko, de Nederlandse vestiging van een van de grootste reclamebureaus ter wereld, over de vraag waar idealisme ophoudt en commercie begint.

De Dag #349: Pride of pinkwashing?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1