appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: 30 jaar na SLM-crash 'de feestvlucht die een ramp werd'

anp
vrijdag 7 juni 2019 | NPO Radio 1 | redactie

Dertig jaar geleden crashte het vliegtuig van de Surinaamse vliegmaatschappij SLM in Suriname. Negen bemanningsleden en 167 passagiers kwamen om het leven. Elf mensen overleefden de ramp.

Aan boord waren voornamelijk Surinaamse Nederlanders. Ook vlogen voetballers van het Kleurrijk Elftal mee, een team van Nederlandse profs van Surinaamse afkomst. Zoals Ruben Kogeldans die voetbalde bij Willem II.

De Dag #345: 30 jaar na SLM-crash 'De feestvlucht die een ramp werd'

Luister in deze podcast naar zijn zus Marlea Kogeldans: "het is als de dag van gisteren voor me." En ook journalist Roy Khemradj is te gast. Hij hield SLM al in de gaten voor de ramp: "wat ik toen zag, het is met geen pen te beschrijven".

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1