Podcast

Drie NPO Radio 1-nominaties bij Dutch Podcast Awards

foto: BNRfoto: BNR
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie NPO Radio 1-nominaties bij Dutch Podcast Awards

Wie volgt Bob op als "beste podcast van Nederland"? De nominaties voor de Dutch Podcast Awards zijn bekend. Er prijken drie titels op de lijst van NPO Radio 1: De Krokante Leesmap, De Brand in het Landhuis en Waarom.

De Dutch Podcast Awards van BNR kent tien categorieën. Voor iedere categorie zijn vijf podcasts genomineerd, op basis van stemmen van luisteraars. De definitieve winnaar én de winnaar in iedere categorie wordt 9 juni bekend gemaakt op basis van stemmen van het publiek én de keus van een vakjury, een selectie experts uit onder anderen, de media, reclame en podcastindustrie.

NPO Radio 1 podcasts

De Krokante Leesmap, van BNN/VARA en NPO Radio 1 is genomineerd in de categorie "Media en Opinie". Iedere week nemen Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries de bladen door in een stijl die een beetje doet denken aan het fameuze radioprogramma Ronflonflon: chaotisch en grappig.

{podcast audio="83374" caption="De Krokante Leesmap: Aflevering 30" }

In de categorie "verhalende podcasts" nemen NPO Radio 1 podcasts De Brand in het Landhuis (NTR) en Waarom (VPRO) het tegen elkaar op. De makers van Bob, Audiocollectief Schik, wonnen vorig jaar de prijs voor beste podcast en zijn wederom genomineerd. Ditmaal met de podcast over "het kalifaatmeisje" Laura H..

{podcast audio="75396" caption="Aflevering #1 De Brand in het Landhuis " }
{podcast audio="91705" caption="Waarom - Aflevering 1" }

Beste podcast-host

Naast de nominaties voor podcasts is er ook een prijs voor de beste podcast-host. Uit het podcast-aanbod van NPO Radio 1 zijn onder anderen Noortje Veldhuizen (De Krokante Leesmap), Eva Moeraert (Waarom) en Simon Heijmans (De Brand in het Landhuis) genomineerd.

Stemmen op de Dutch Podcast Awards

Er kan tot 4 juni gestemd worden op de Dutch Podcast Awards. Kies je favoriet in tien categorieën én de beste podcasthost. Op donderdag 6 juni worden de awards uitgereikt, live op BNR Nieuwsradio vanuit Dauphine in Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie