appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Radar Helpt #40: Zo krijg je de toeslagen waar je recht op hebt

Pixabay
woensdag 17 april 2019 | AVROTROS | Radar Radio Twitter

Voor mensen met een sociale huurwoning en een beperkt inkomen is er de huurtoeslag. Ook kan je bij weinig inkomen zorgtoeslag aanvragen, maar hoe regel je dat? In de nieuwste Radar Helpt legt sociaal raadsman Maarten Bockting uit hoe je de toeslagen krijgt waar je recht op hebt. 

Maarten Bockting is sociaal raadsman. Hij geeft antwoord op de vragen hoe je huur- en zorgtoeslag aanvraagt, voor wie zo'n toeslag bedoeld is, of je toeslagen zelf moet stoppen of wijzigen en wat je moet doen als je persoonlijke situatie wijzigt. Wist je dat de Belastingdienst in 2018 maar liefst 12,9 miljard euro aan toeslagen heeft uitgekeerd? Naast de zorg- en huurtoeslag vallen het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag ook onder de toeslagenregeling. 

Radar Helpt: in anderhalve minuut praktische informatie

Radar Helpt is de kortste podcast van Nederland met praktische informatie. Je krijgt van ons tips, hulp en advies bij de meest uiteenlopende consumentenzaken. Elke week publiceren we die in een podcast. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1