appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: 'Toestel aan de grond houden is echt een paardenmiddel'

AFP via ANP
maandag 11 maart 2019 | NOS | NTR | Redactie

Na Ethiopian Airlines, China en de Kaaimaneilanden heeft ook Indonesië besloten alle Boeing's van het type 737 MAX 8 aan de grond te zetten. "Dit is echt een paardenmiddel. Dat doe je niet zomaar", vertelt luchtvaartdeskundige Joris Melkert in De Dag. Hij en luchtvaartjournalist Yteke de Jong leggen uit hoe de luchtvaartwereld in elkaar steekt. 

De Dag #282: 'Vliegtuigen aan de grond houden is echt een paardenmiddel'

De Boeing 737 MAX 8 is in het buitenland niet aan te slepen, maar de kans dat je vanuit Nederland in eentje stapt is niet zo groot volgens De Jong. "TUI heeft er een paar in gebruik en een paar in bestelling. Verder is Corendon de enige andere Nederlandse vliegmaatschappij die ze heeft besteld."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1