appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

Presentator: Jos Palm

10 jaar Mark Rutte

zondag 14 maart 2021

Na ruim tien jaar Rutte en met de verkiezingen voor de deur, is het tijd om onze premier eens onder de loep te nemen. Hoe werd Mark van 'stuiterbal tot staatsman' gemaakt, en wat was daarvoor nodig?

Met theatermaker en politiek historicus Eveline van Rijswijk bespreken we de boeken die de afgelopen tijd over de VVD-voorman verschenen, zijn leiderschap en zijn werdegang.

Hoogleraar Nederlandse politieke geschiedenis Henk te Velde publiceert deze week het boek Slotakkoorden over bijzondere exits uit de politiek. Met Te Velde bespreken we Rutte's historische inspiraties en de vraag: is het niet tijd voor Rutte's exit?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1