appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

Presentator: Jos Palm

De vader van het Deltaplan

zondag 4 oktober 2020

Johan van Veen: maar weinig mensen kennen zijn naam. Toch is hij volgens Rutger Bregman een van de grootste Nederlanders aller tijden, passend in het rijtje van Willem van Oranje, Michiel de Ruyter en Aletta Jacobs. Van Veen is de grondlegger van het Deltaplan. Hij ontwikkelde al vanaf 1929 plannen om het land beter tegen het water te beschermen. Pas na de Watersnoodramp van 1953 werd er echt iets met die plannen gedaan.

Afgelopen week verscheen de herziene uitgave van de biografie van Van Veen en de auteur, Willem van der Ham, is te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1