appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

OVT

Ananasgeschiedenis

zondag 13 januari 2019, 10:12 uur

De ananas. We kenden die in Nederland decennia lang uit blik. Tegenwoordig eet een beetje hipster de vrucht vers. Journalist Lex Boon ging de geschiedenis van de vrucht na en kwam uit bij Columbus. In zijn boek volgt hij de ananas tot op de dag van vandaag. Hij spreekt met de uitvinder van de pizza Hawaï, bezoekt een ananaslaboratorium waar extra zoete ananas wordt gekweekt en loopt rond op een ananascongres in Costa Rica. De auteur is komt praten over zijn boek ‘Ananas’.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1