appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

OVT

Grote Geert

zondag 14 oktober 2018, 11:06 uur

Geert Groote is ongeveer de beroemdste Deventenaar van zijn tijd. Hij stond met types als de radicalere Tsjechische Johannes Hus aan de wieg van de protestantse opstand tegen de katholieke kerk. Toch hoort hij niet bij de Reformatie van Luther, want hij bleef de kerk ondanks al zijn kritiek trouw.
Onlangs werd zijn gezicht gereconstrueerd en bleek het veel woester dan altijd gedacht. Over Geert Groote is deze week een nieuw boek verschenen en is een gloednieuwe tentoonstelling te zien in het Geert Groote Huis in Deventer. Robien van Ee van het Geert Groote Huis en historica Anna Dlaba?ová zijn te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1