appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

OVT

Presentator: Paul van der Gaag

Luister terug

Ridder van Rappard

zondag 15 april 2018

Hij stond bekend als de ridder en Wim Kan vroeg zich in zijn oudejaarsconference af of ridder van Rappard zijn sporen nog wel droeg. L.R.J. (Rolly) ridder van Rappard was een dwarse, deftige populist toen er nog geen populisme bestond, en was tegelijkertijd als burgemeester van Gorinchem een autoritair bestuurder. Hij poogde voor de VVD in de Tweede Kamer te komen en daarna voor zijn eigen Liberale Staatspartij en Nederlands Appèl. ‘Voor fatsoen, stem Van Rappard!’, was zijn leus.
Van Rappard heeft nu zijn biografie: ‘Dwarsligger van beroep’, geschreven door de voormalige burgemeester van Lienden en Buren, Klaas Tammes. De auteur is te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1