appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

OVT

Het einde is nabij

zondag 20 november 2016, 10:28 uur

“I’m the last thing standing between you and the apocalypse,” aldus sprak Hillary Clinton een journalist van de New York Times toe, in de laatste weken van haar campagne. Clinton verloor, en dus is de apocalyps hier. Wij durven het te ontkennen noch bevestigen, maar het is in ieder geval niet de eerste keer dat de wereld vergaat. Het einde der tijden kent namelijk een lange geschiedenis: De wereld verging al eens rond het einde van het Romeinse Rijk, rond het mythische jaar 1000 in de Middeleeuwen, en met verscheidene keren rond het optreden van Napoleon.
Wetenschapsjournalist Steven Stroeykens stortte zich op de historische doemscenario’s en schreef Het eind van de wereld, een geschiedenis.
De auteur is te gast

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1