appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

Kernafval als moderne piramides

zondag 2 oktober 2016, 10:34 uur

Het was ooit afgesproken dat 1600 vaten kernafval uit Petten naar Zeeland zouden gaan. Maar dat is bij nader inzien onhaalbaar volgens het nucleaire bedrijf NRG te Petten. Bovendien is het ook niet duidelijk wat voor afval er in de vaten ligt, zo werd onlangs bekend. Deze week wordt de Tweede Kamer ingelicht over de problemen met het kernafval.

En toch moeten ‘we’ iets met ons kernafval, dat een ongelukkige erfenis voor onze nazaten vormt. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers betoogt dat wij de oude Egyptenaren van de moderne tijd zijn: ‘Zij lieten piramides na, wij kernafval - wij moeten onze verantwoording nemen’, aldus de historicus.
Gerard Rooijakkers is te gast


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1