appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

OVT

De Bezeten Wereld, Europa en Turkije

zondag 24 april 2016, 10:29 uur

Europa lijkt meer dan ooit afhankelijk van Turkije, sinds Europa geen raad weet met zijn vluchtelingenprobleem. Hoe Turkije Europa in zijn zak heeft, was afgelopen week te zien in Duitsland waar een cabaretier vervolgd wordt voor belediging van een buitenlands staatshoofd. Dat alles ook nog eens op basis van oude achterhaalde negentiende-eeuwse wetgeving.


Reden te over, kortom,  om in de rubriek ‘De Bezeten Wereld’ de volgende stelling te bespreken: Turkije is weer een gevaar voor Europa.

Met historicus Willem Melching en journaliste Elsbeth Etty.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1