appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

OVT

De Bezeten Wereld, Europa en Turkije

zondag 24 april 2016, 10:29 uur

Europa lijkt meer dan ooit afhankelijk van Turkije, sinds Europa geen raad weet met zijn vluchtelingenprobleem. Hoe Turkije Europa in zijn zak heeft, was afgelopen week te zien in Duitsland waar een cabaretier vervolgd wordt voor belediging van een buitenlands staatshoofd. Dat alles ook nog eens op basis van oude achterhaalde negentiende-eeuwse wetgeving.


Reden te over, kortom,  om in de rubriek ‘De Bezeten Wereld’ de volgende stelling te bespreken: Turkije is weer een gevaar voor Europa.

Met historicus Willem Melching en journaliste Elsbeth Etty.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1