appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

De Redding van de familie Van Cleeff

zondag 5 april 2015, 10:43 uur

Het is het verhaal van een Joodse Duitse jonge vrouw en een  Joodse Nederlandse jongeman. Twee succesvolle zakenkinderen die deel uitmaken van de Rotterdamse industriële elite, totdat de oorlog daar een eind aan maakt. Ze raken hun twee kinderen -- meisjes van 11 en 9 --  kwijt in de onderduik, en zien hun dochters pas weer terug aan het eind van de oorlog. Ze blijken Theresienstadt te hebben overleefd.
'Ze zijn gered van de dood, maar daarmee nog niet van een ongelukkig leven', schrijven Auke kok en Dido Michielsen, auteurs van 'De redding van de familie Van Cleeff'. Het schrijversechtpaar is te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1