appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

'Dossier Mengelberg'

zondag 15 februari 2015, 10:38 uur

Willem Mengelberg (1871-1951) was bijna vijftig jaar dirigent van het Concertgebouworkest. Wereldberoemd, maar pro-Duits in de oorlog. En die geschiedenis kleeft aan hem. Na de oorlog kreeg hij een dirigeerverbod opgelegd. Maar wat werd hem in 1947 precies verweten? Werd hij terecht gestraft en kreeg hij een eerlijk proces? En hoe werd hij eigenlijk de grote man achter het Concertgebouworkest?
Jurist Frederik Heemskerk schreef ‘Dossier Mengelberg’, hij is samen met Concertgebouw-historica Pauline Micheels te gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1