appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

Vreemdelingenlegioen

zondag 21 september 2014, 11:02 uur

Er hoefde maar ergens een oorlog te zijn of het Vreemdelingenlegioen deed mee. Dat wil zeggen, een oorlog waarbij Frankrijk betrokken was, want we hebben het over het Franse Vreemdelingenlegioen. Het vocht in de 19e eeuw in Mexico, in de 20ste eeuw in Algerije, Vietnam, Noord Afrika en overal waar het even kon.

 Dat  er ook duizenden Nederlanders meevochten in het Vreemdelingenlegioen is minder bekend. Hun  geschiedenis is nu opgetekend door oud-legionair Rende van de Kamp, in het boek ‘Geen mannen, maar duivels. Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen’.

Rende van de Kamp komt praten over zijn eigen ervaringen als huursoldaten en over de historie van de Nederlandse huursoldaten in het legioen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1