appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

OVT

De geheimen van Sotsji

zondag 9 februari 2014, 10:12 uur

De olympische winterspelen in Sotsji zijn net begonnen. Maar wat is het eigenlijk voor een gebied, in welke streek ligt dit hobbystadje van Poetin? Schrijver Arnold van Bruggen reisde vijf jaar lang met fotograaf Rob Hornstra door de regio. Hij schreef er 'De Geheime Geschiedenis van Khava Gaisanova' over. De auteur komt vertellen over het ontembare gebied rond Sotsji, de Noord Kaukasus, haard van burgeroorlogen, vetes en overheidsgeweld.
Stalin en de aan vrouwen en meisjes verslaafde Beria hadden er hun vakantiehuisjes en wat het sovjetregime ook probeerde, werkelijk russificeren liet de streek zich niet. Een geschiedenis van een mislukking.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1