appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
Foto van Thijs Maalderink

Thijs Maalderink

Thijs Maalderink haalde op de basisschool nooit een voldoende voor topografie. Dus toen hij werd gevraagd als presentator voor De Wereld van BNN, had hij veel werk te doen. In een week leerde hij alle 195 landen van de wereld uit z’n hoofd, inclusief Disneyland! Waar hij overigens nog steeds een correspondent voor zijn programma zoekt..

Onregelmatig schuift Thijs aan bij Eric Corton en Willemijn Veenhoven, in het lunchprogramma De Nieuws BV. Daar is hij “de inval-Roelof” onder de naam: “Thijs van de Redactie”.

Aan de Universiteit Twente behaalde Thijs zijn master in Biomedische Technologie (2009), en begon aan een extra master journalistiek. Naast presentator op Radio 1, is hij ook DJ bij Radio 2. Tussen 2013 en 2016 was Thijs ook als DJ te horen bij 3FM.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1