appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
Foto van Martijn Grimmius

Martijn Grimmius

Martijn Grimmius (Groningen, 1979) presenteert sinds 2014 afwisselend met Willem de Gelder iedere zondag- op maandagnacht van 2.00 tot 4.00 uur ‘Nachtkijkers’ op NPO Radio 1. In het programma blikt hij samen met een hoofdgast terug op de week die is geweest en kijkt hij vooruit naar de actualiteit van de week die aanbreekt. Daarnaast is Martijn te horen als verslaggever in ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1.

Het radiobloed kroop bij Martijn al vroeg waar het niet gaan kon. Vanaf zijn veertiende maakt hij al radio; eerst bij de lokale omroep in Stadskanaal en na de afronding van de School voor Journalistiek in 2002 ging hij aan de slag bij Radio Noord in Groningen.

In 2004 maakte hij de overstap naar Hilversum. Hij was geregeld te horen als invalpresentator voor ‘De Nacht van het Goede Leven’ en het interviewprogramma ‘Voor 1 Nacht’ op NPO Radio 1.
Als verslaggever deed Martijn voor NPO Radio 1 verslag van grote nieuwsgebeurtenissen waaronder de WK’s voetbal in Zuid-Afrika (2010) en Brazilië (2014), de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008 en 2012 en de Olympische Spelen in 2016.

In 2015 én 2016 nomineerden verschillende zendermanagers hem voor een ‘Radiofreak Award’ in de categorie ‘Beste Verslaggever’.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1