appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Foto van Kees Boonman

Kees Boonman

Kees Boonman begint zijn carrière als schrijvend journalist bij het Haarlems Dagblad. Via diverse opinieweekbladen, waaronder De Tijd en Elsevier Weekblad, maakt hij in 1987 de overstap naar de radio. Hij wordt politiek redacteur en verslaggever bij de VARA. 

In 1993 maakt hij de overstap naar het NOS Journaal. Tussen 2001 en 2005 is hij hoofdredacteur van Netwerk.

Kees Boonman is iedere zaterdag te horen als politiek analist in Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Daarnaast is hij politiek commentator bij Spraakmakers en doceert hij Journalistiek aan de Universiteit van Leiden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1