appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
Foto van Govert van Brakel

Govert van Brakel

Govert van Brakel presenteert elke zondag De Perstribune, van 12:00 uur tot 14:00 uur op NPO Radio 1.

Govert van Brakel is geboren op 6 november 1949 in Scheveningen. Hij is bij toeval bij de radio is gekomen. Na zijn dienstplicht wordt Govert persvoorlichter bij het ministerie van Onderwijs. Door het uitvallen van een verslaggever valt hij in bij het radioprogramma Zaterdag - Sport voor de NCRV. Hij doet dit zo goed dat hij in 1979 Heinze Bakker opvolgt als vaste presentator. Ook is Govert presentator van het programma Hier en Nu en is enige tijd Hoofd Gevarieerde en Culturele Programma's bij de NCRV.

Vanaf 1991 is hij de anchorman van Langs de Lijn. Hij is te horen bij de Olympische Spelen en de Elfstedentocht. Vanaf 1995 is één van de presentatoren van het Radio 1 journaal. Govert heeft volgens velen een prettige stem om naar te luisteren. Hij bezit tevens een grote dosis droge humor.

Officieel is Govert in 2009 met pensioen gegaan, maar voor MAX presenteert hij op zondag De Perstribune.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1